Ramai tidak percaya bila saya katakan...

Rawatan Sihir Yang Mereka Lakukan Tidak Mencukupi Kerana Masih Ada 'Sesuatu' Di Dalam Badan Mereka Yang Belum Dimusnahkan!

Terkejutkan? Dan 3 lagi fakta yang perlu anda tahu:

 • Rawatan sihir tidak cukup sekadar ruqyah dengan perawat sahaja. Ada beberapa elemen-elemen sihir yang tidak dapat dirawat semata-mata dengan ruqyah. 
 • Sihir anda tetap boleh berulang kembali, walaupun anda telah menjumpai barang sihir dan memusnahkannya. Kenapa ini terjadi? Jawapannya ada di dalam laman web ini.
 • Tidak ada satu kaedah rawatan yang mampu sembuhkan sihir dengan sekali rawat. Rawatan sihir sebenarnya MESTI dipelbagaikan dan paling penting sekali, anda perlu istiqamah melakukannya.

Saya yakin mesti anda tak pernah dengar tentang fakta yang saya kongsikan di ataskan? Inilah apa yang saya pelajari selepas 12 tahun terlibat di dalam bidang perubatan ruqyah syar’iyyah.

Dari: Abdullah bin Idris
Kepada: Pesakit Sihir Yang Hampir Berputus Asa 
Per: Rahsia mengapa sihir tidak sembuh sepenuhnya & cara penyelesaiannya.

Tarikh:

Kepada sahabat yang dihormati,

Adakah anda berasa terlalu kecewa dan hampir putus asa kerana selepas melakukan rawatan ruqyah dengan ramai perawat Islam, hasilnya tetap sama. Kalau ok pun, hanya dalam tempoh sementara waktu sahaja.

Selepas beberapa minggu atau bulan, pasti anda akan rasa seperti kesan-kesan sihir muncul semula. 

Pasti anda tertanya-tanya kan?

Di manakah silapnya? Anda pun semakin buntu sebab anda bukannya buat rawatan dengan kaedah yang salah. Anda buat rawatan semuanya dengan perawat yang mengamalkan kaedah ruqyah syar’iyyah.

Anda STRESS?

AWAS!!! Stress secara tidak langsung akan memburukkan masalah sihir yang sedang anda alami. Sebab bila stress, jiwa dan fikiran anda akan menjadi tidak tenang dan bercelaru. Dalam keadaan ini, lebih mudah jin menguasainya.

Sebenarnya apa yang anda sedang alami sekarang, bukanlah anda seorang sahaja mengalaminya. Apa yang anda alami sekarang ini telah pun dilalui oleh ramai pesakit-pesakit saya. 

Dan sebagai seorang perawat ruqyah syar’iyyah, saya juga tertanya-tanya, di manakah silapnya dengan rawatan ruqyah yang saya aplikasikan kepada pesakit-pesakit saya? Rasanya tidak ada yang salah. Semua ayat-ayat yang dibaca adalah diambil daripada ayat-ayat Al-Quran, dan juga daripada hadis-hadis Nabi SAW.

Saya tidak mahu berputus asa begitu sahaja. Jadi saya pun melakukan beberapa pembacaan secara teliti untuk memahami mengapa rawatan ruqyah yang dilakukan seakan-akan tidak memberikan kesan terhadap sihir yang ada di dalam badan pesakit. Akhirnya saya telah memahami sesuat. Rupa-rupanya…

Ada ‘Sesuatu’ Di Dalam Badan Pesakit Sihir Yang Tidak Dimusnahkan Yang Menyebabkan Sihir Tidak Sembuh Sepenuhnya!

Apakah “sesuatu” itu? Biar saya jelaskan. Apabila seseorang hendak mematikan sihir di dalam badannya, ada 4 elemen terlibat yang perlu dimusnahkan. Empat elemen tersebut ialah:

 1. Barang sihir.
 2. Buhul sihir.
 3. Jin sihir.
 4. Tapak sihir.

1) Barang Sihir

Apakah yang dimaksudkan dengan barang sihir? Dan mengapa tukang sihir perlukannya?

Barang sihir adalah barang peribadi kepunyaan mangsa. Contoh barang-barang sihir yang biasa digunakan untuk menyihir ialah:

 • Gambar.
 • Rambut.
 • Sikat.
 • Pakaian dalam.
 • Kuku.
 • Darah.

Inilah yang telah dilakukan oleh Labid Al-’Asam apabila dia melakukan sihir kepada Rasulullah SAW. Baginda telah disihir dengan menggunakan sikat dan juga rambut. Perkara ini telah dijelaskan di dalam sebuah hadis panjang yang diriwayatkan oleh Saidatina A’isyah, isteri Nabi SAW. (Hadis sahih riwayat Al-Bukhari, di dalam Kitab At-Tibb, bab “Hal Yastakhriju As-Sihra”, “Adakah seseorang yang disihir perlu dirawat?”)

Apa kegunaan barang sihir ini?

Barang sihir akan dijampi dengan mentera-mentera syirik dan kufur, dan kemudiannya ia akan digunakan mengikut kepada apakah bentuk sihir yang hendak dilakukan kepada mangsa. Antara contohnya, barang sihir akan ditanam di dalam tanah kubur, kemudian tanah kubur itu akan dibentuk menjadi patung.

2) Buhul Sihir

buhul sihir boleh diibaratkan seperti tali ghaib yang diikat diantara barang sihir dan jin sihir

Apa pula yang dimaksudkan dengan buhul sihir?

Untuk mudah faham, buhul sihir ini boleh diibaratkan seperti tali ghaib yang diikat diantara barang sihir dan juga jin sihir. Ikatan ini akan mewujudkan sambungan diantara jin sihir dan barang sihir. Jadi bila tukang sihir melakukan sesuatu kepada barang sihir, orang yang disihir akan terasa kesannya disebabkan jin sihir berada di dalam badannya. 

Sebab itulah diantara langkah untuk mematikan sihir ialah dengan cara mencari dan memusnahkan barang sihir. Apabila barang sihir ini dimusnahkan, secara automatiklah buhul pun akan dapat diputuskan. Bila buhul telah terputus, maka sambungan diantara jin sihir dan barang sihir juga akan terputus.

3) Jin Sihir

jin adalah makhluk yang diciptakan daripada api

Kenapa tukang sihir memerlukan bantuan dari jin sihir? 

Kerana tukang sihir tak boleh nak sakitkan mangsa sihir dari jauh. Tapi perkara ini boleh dilakukan oleh jin sihir. Ini kerana Allah telah menjadikan jin dalam bentuk kejadian yang tidak berjasad. Oleh kerana itu jin mempunyai kebolehan untuk masuk ke dalam tubuh badan manusia.

Perkara ini juga telah disabdakan oleh Nabi SAW di dalam sebuah hadis.

Diriwayatkan daripada Sofiah binti Huyai ra berkata: Pada suatu malam ketika Nabi saw sedang beriktikaf aku datang menghampiri baginda. Setelah puas berbincang-bincang dengan baginda, akupun berdiri untuk pulang. Rasulullah s.a.w ikut berdiri untuk menghantarku. Tempat tinggal Sofiah adalah di rumah Usamah bin Zaid. Tiba-tiba datang dua orang Ansar. Ketika mereka melihat Nabi saw mereka mempercepatkan langkahnya. Lalu Nabi saw bersabda: “Perlahankanlah langkahmu. Sesungguhnya ini adalah Sofiah binti Huyai. “

Kedua-dua orang ansor itu berkata, “Maha suci Allah, wahai Rasulullah.” Lalu Rasulullah saw bersabda: “Sesungguhnya syaitan itu berjalan pada aliran darah manusia Sebenarnya aku risau ada tuduhan buruk atau yang tidak baik dalam hati kamu berdua,” (Riwayat Bukhari di dalam kitab I’tikaf hadis nombor 1894, 1897, 1898. – Etika hadis nombor 5751. / Riwayat Muslim di dalam Kitab Salam hadis nombor 4041. / Riwayat Abu Daud di dalam Kitab Etika hadis nombor 4342. 4. Riwayat Ibnu Majah di dalam Kitab Puasa hadis nombor 1769).

Dengan kebolehan yang ada pada jin, maka tukang sihir menggunakan kelebihan golongan jin untuk menyakiti manusia. Apabila jin sihir masuk ke dalam badan manusia, maka jin tadi akan menyakiti mangsa seperti yang dimahukan oleh tukang sihir.

Jadi, jika barang sihir berjaya dimusnahkan dan jin sihir berjaya dikeluarkan, ketika ini boleh dikatakan anda akan berada pada tahap yang hampir pada kesembuhan. Tapi masih ada langkah seterusnya yang mesti anda lakukan.

Dan langkah terakhir yang penting inilah yang ramai pesakit terlepas pandang yang menyebabkan sihir masih lagi boleh berlaku.

4)Tapak Sihir

tapak sihir adalah tempat di mana jin sihir duduk di dalam badan anda.

Kalau anda nak tahu, inilah “sesuatu” yang saya maksudkan di atas tadi. Ya, tapak sihir adalah langkah terakhir di dalam rawatan yang mesti diselesaikan. Tapi sayang ramai yang terlepas pandang dan mengabaikan perkara ini. Akibatnya, sihir tidak sembuh sepenuhnya, bahkan berisiko untuk berulang kembali.

Apa yang dimaksudkan dengan tapak sihir?

Tapak sihir ialah tempat di dalam badan anda yang pernah didiami oleh jin sihir. Tapak sihir ini pula tak tentu tempatnya. Sebab ianya bergantung kepada apa sihir yang dilakukan kepada anda. Sebagai contoh, katakanlah tukang sihir nak hantar kepada anda sihir ikatan untuk menghalang ‘hubungan’ suami isteri, kemungkinan tapak sihir berada dibahagian kemaluan anda. Sebab jin sihir telah mendiami dikawasan itu untuk melakukan sihir ke atas diri anda.

Baik, kenapa tapak sihir mesti dimusnahkan juga? Ada 2 sebab kenapa tapak sihir MESTI dimusnahkan.

Sebab pertama, apabila jin sihir telah dikeluarkan, tetapi tapak sihir tidak dimusnahkan, ada kemungkinan besar tapak sihir ini akan dijumpai oleh jin yang lain. Seperti yang saya jelaskan bersandarkan kepada hadis di atas, bahawa jin berjalan di dalam tubuh badan manusia melalui saluran darah. 

Jadi, apabila jin lain yang menjumpai tapak sihir ini, tak mustahil jin itu yang akan menyambung perbuatan sihir ke atas diri anda. 

Sebab yang kedua, walaupun barang sihir telah berjaya dimusnahkan, tak mustahil tukang sihir boleh dapatkan barang sihir yang lain. Kalaulah kata tukang sihir dapat barang sihir yang lain, maka proses melakukan sihir ke atas diri anda adalah lebih mudah disebabkan tapak sihir yang lama masih ada.

Inilah punca sebenar kenapa walaupun barang sihir dah dimusnahkan, jin sihir dah dikeluarkan, tapi selang beberapa minggu atau bulan, kesan sihir akan berulang balik. Jadi bagaimana nak musnahkan tapak sihir ini?

Inilah fokus utama saya membina laman web ini. Saya nak kongsikan kepada anda bagaimana cara nak musnahkan tapak sihir. Sebab tapak sihir ini tidak boleh dimusnahkan hanya dengan cara diruqyah oleh perawat. Rawatan yang anda buat dengan perawat hanya dapat membantu untuk mengeluarkan jin sihir sahaja.

Jadi, tanpa melengahkan masa, saya memperkenalkan…

Jus Qurbi Ikhtiar Syifa

Rahsia Mematikan Tapak Sihir

Bagaimana Jus Qurbi Ikhtiar Syifa Dapat Membantu Saya?

Jus Qurbi Ikhtiar Syifa adalah produk yang dihasilkan dengan matlamat khusus untuk membantu pesakit-pesakit sihir mematikan tapak sihir di dalam badan. Ianya terdiri dari 2 ramuan utama iaitu kurma ‘ajwah dan juga daun bidara. Kedua-dua ramuan ini juga telah dijampi dengan ayat-ayat Al-Quran oleh kumpulan perawat ruqyah syar’iyyah dari Pusat Rawatan Darussalam.

Seperti yang anda sedia maklum bahawa kurma ‘ajwah telah pun disebutkan di dalam hadis Nabi SAW sebagai makanan yang dapat mengelakkan anda dari terkena sihir dan racun. 

Daripada Sa’ad bin Abi Waqqas bahawa Nabi SAW telah bersabda yang bermaksud:

“Sesiapa yang memakan tujuh biji kurma Ajwah pada waktu pagi, tidak akan memberi mudarat sebarang racun mahupun sihir kepadanya pada hari tersebut.” [HR al-Bukhari (5445) dan Muslim (2047)]

Berkenaan dengan daun bidara pula, memang tidak ada hadis yang menyebutkan secara khusus tentang rawatan sihir dengan menggunakan daun bidara, tapi ada hadis di mana Nabi menyuruh seorang sahabat yang baru memeluk Islam supaya mandi dengan daun bidara.

Tetapi, kaedah rawatan sihir dengan menggunakan daun bidara ada disebut oleh seorang Tabi’in yang bernama Wahab bin Munabbih. Beliau lahir semasa zaman pemerintahan Saidina Usman bin Affan iaitu pada tahun ke 34 hijrah.

Dari sumber inilah penggunaan daun bidara untuk merawat sihir telah diamalkan secara meluas sehinggalah sekarang. Bahkan pada zaman moden ini, pelbagai produk yang berasaskan bidara telah dikeluarkan. Semua ini sebenarnya dapat memberikan kebaikan, khususnya kepada mereka yang mengalami masalah sihir.

Dengan mengamalkan meminum Jus Qurbi sebanyak 2 sudu pagi dan 2 sudu malam, ianya akan dapat memberikan kebaikan-kebaikan berikut:

 • Proses rawatan anda dengan perawat akan menjadi lebih berkesan kerana, Jus Qurbi yang telah diruqyah ini bukan sahaja dapat memusnahkan tapak sihir, tapi dapat membantu untuk mengeluarkan jin sihir dari dalam badan anda.
 • Membantu mengurangkan risiko berlakunya sihir berulang yang mana kemungkinan disebabkan oleh jin lain yang menumpang di dalam badan anda.
 • Membantu menghilangkan kesan-kesan sihir. Kesan sihir berlaku disebabkan jin sihir bertapak di dalam badan anda. Jadi apabila tapak sihir ini dimusnahkan, maka secara automatik jin sihir akan keluar dari badan anda.

 

Apa Kata Mereka Yang Telah Mengamalkannya?

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4

Testimoni 5

Testimoni 6

Saya Boleh Minum ke Jus Qurbi Ni?

Baiklah, siapa yang sesuai untuk amalkan jus qurbi Ikhtiar Syifa ini?

Saya sangat menggalakkan untuk anda amalkan secara konsisten Jus Qurbi ni sekiranya anda termasuk dalam golongan di bawah:

 1. Telah didiagnosis mengalami sihir oleh perawat ruqyah syar’iyyah. Dari pengalaman saya, pesakit yang disihir, mereka ini apabila diruqyah akan mengalami tindakbalas muntah lendir.
 2. Sibuk dengan pelbagai urusan sehingga tidak mempunyai masa sangat nak datang buat rawatan dengan perawat. Dengan mengamalkan Jus Qurbi ini bukan sahaja membantu memusnahkan tapak sihir, tetapi membantu untuk mengeluarkan jin-jin sihir dari badan.
 3. Dah buat rawatan ruqyah banyak kali tetapi sihir tetap berulang. Itu menandakan tapak sihir tidak dimusnahkan lagi.
 4. Pada diri anda dah mula ada tanda-tanda gangguan jin seperti kerap mengalami mimpi-mimpi menakutkan, sukar tidur malam atau selalu terjaga tengah malam tanpa sebab sejak kebelakangan ini dan mula mengalami gangguan emosi tanpa sebab yang munasabah.
 5. Kalau anda nak buat persediaan untuk mengelakkan diri dari terkena sihir, inshaaAllah dengan mengamalkan meminum Jus Qurbi Ikhtiar Syifa ini dapat membantu.

Saya Dah Faham. Berapa Harga Jus Qurbi Ikhtiar Syifa Ini?

Tahniah kerana anda telah mengambil satu langkah bijak apabila bersetuju untuk mencuba Jus Qurbi Ikhtiar Syifa. Sebenarnya tidak ada kerugian pun bila anda berikhtiar untuk menghilangkan sakit (akibat dari sihir) dari diri anda. Bahkan ianya adalah suatu perkara yang amat dituntut dalam agama. Anda akan diberikan ganjaran pahala atas ikhtiar yang anda lakukan, samada yang melibatkan duit, masa dan juga tenaga.

Untuk mendapatkan Jus Qurbi Ikhtiar Syifa ini, saya telah menyediakan beberapa pakej yang boleh anda pilih mengikut tahap kemampuan anda. Pakej ini di datangkan dengan harga yang berbeza dan juga beberapa manfaat yang berbeza. Anda boleh memilih dari 3 pakej berikut:

Pakej Silver

Harga RM69

Di dalam pakej silver anda akan menerima:

 • 1 botol Jus Qurbi Ikhtiar Syifa.
 • Support melalui whatsapp selama 30 hari selepas pembelian.

(Dengan menekan butang tempahan, anda mengakui telah membaca dan memahami semua Terma & Syarat dan bersetuju dengan semua Terma & Syarat yang ditetapkan.)

Pakej Gold

Harga RM207

Di dalam pakej gold anda akan menerima:

 • 3 botol Jus Qurbi Ikhtiar Syifa.
 • 2 kali sesi rawatan ruqyah percuma (sah dalam tempoh 30 hari selepas pembelian).
 • Support melalui whatsapp selama 30 hari selepas pembelian.

(Dengan menekan butang tempahan, anda mengakui telah membaca dan memahami semua Terma & Syarat dan bersetuju dengan semua Terma & Syarat yang ditetapkan.)

Pakej Platinum

Harga RM345

Di dalam pakej platinum anda akan menerima:

 • 5 botol jus Qurbi Ikhtiar Syifa.
 • 3 kali sesi rawatan ruqyah percuma (sah dalam tempoh 30 hari selepas pembelian).
 • Ebook Percuma Panduan Membina Pendinding Diri.
 • Support melalui whatsapp selama 30 hari selepas pembelian.

(Dengan menekan butang tempahan, anda mengakui telah membaca dan memahami semua Terma & Syarat dan bersetuju dengan semua Terma & Syarat yang ditetapkan.)

Tunggu Dulu!

Saya ada satu lagi tawaran istimewa untuk anda. Khas untuk 5 pembeli terawal yang membuat tempahan Pakej Platinum pada hari ini, anda akan menerima cash back bernilai…

RM20

Bagaimana cara pemberian cashback ini?

Selepas saya mengesahkan pembelian anda, saya akan menghubungi anda untuk mendapatkan nombor akaun. Cashback akan dimasukkan ke dalam akaun anda dalam tempoh 24 hingga 48 jam selepas anda membuat pembelian.

Mengapa saya berikan tawaran cashback ini?

Ini adalah sebagai tanda penghargaan atas kepercayaan anda kepada saya. Dengan pemberian cashback ini juga, saya dapat membantu anda untuk berjimat. Selain itu, saya nak anda rasa berbaloi apa yang anda dapat dengan duit yang anda keluarkan. Dapatkan Jus Qurbi Ikhtiar Syifa sekarang.

Masih Ragu-Ragu?

InshaaAllah saya sangat yakin yang Jus Qurbi Ikhtiar Syifa ini sangat berkesan untuk membantu mematikan tapak sihir di dalam badan anda. Ini disebabkan saya telah sarankan kepada pesakit-pesakit saya dan ianya memang menunjukkan perubahan positif.

Tapi, mungkin tidak bagi anda. Yelah saya faham. Mungkin sebelum ini dah macam-macam anda cuba tapi tiada sebarang perubahan membuatkan anda tidak yakin dengan keberkesanan Jus Qurbi Ikhtiar Syifa ini. Oleh kerana itu saya akan bantu anda untuk hilangkan keraguan tersebut. Ini jaminan daripada saya. 

Pembelian Anda Dilindungi Dengan Jaminan 100% Pulangan Wang

Sekiranya anda telah menggunakan Jus Qurbi dan tidak merasakan apa-apa perubahan walaupun sedikit, hubungi saya semula dan saya akan pulangkan 100% wang anda sepenuhnya*. Jadi anda langsung tiada sebarang risiko kerugian. Jadi tunggu apa lagi? Buat tempahan Jus Qurbi sekarang.

*Tertakluk kepada terma dan syarat. Sila baca lebih lanjut tentang Terma & Syarat melalui pautan diakhir laman web ini.

Jangan Tunggu Lagi!

Dapatkan Jus Qurbi Ikhtiar Syifa sekarang juga dengan jaminan 100% tiada risiko kerugian. Jika anda mengambil keputusan untuk tinggalkan laman web ini, fikir sekali lagi. Apa yang akan anda lakukan sebagai ikhtiar merawat sihir di dalam badan anda?

Nak teruskan berubat dengan perawat? Seperti yang telah saya jelaskan sebelum ini, bahawa perawat tidak mempunyai kemampuan untuk memusnahkan tapak sihir di dalam badan anda. 

Bagaimana saya tahu?

Tentulah saya tahu sebab saya adalah seorang pengamal perubatan ruqyah syar’iyyah selama 12 tahun. Bukanlah nak kata saya pakar, tapi saya ada pengalaman. Dan jika anda dah pernah buat rawatan dengan perawat sebelum ini, tentu anda pun dah rasa sendiri. 

Walaupun anda dah buat rawatan sihir berulang kali, tapi kesan sihir tetap akan berulang selepas tempoh tertentu. Jadi anda sekarang hanya ada 2 pilihan sahaja iaitu:

 1. Teruskan rawatan dengan cara sebelum ini iaitu berubat dengan perawat semata-mata.
 2. Atau teruskan rawatan dengan perawat dan dalam masa yang sama amalkan Jus Qurbi Ikhtiar Syifa untuk memusnahkan tapak sihir dalam badan dan menjadikan proses rawatan anda lebih berkesan.

Pilihan ditangan anda. Buatlah keputusan yang  tepat. Lebih lama anda menunggu, lebih lamalah tapak sihir akan berada di dalam badan anda. Lebih lama bermaksud proses rawatan akan menjadi lebih sukar dan memakan masa. Bagi saya anda hanya ada satu pilihan sahaja, iaitu dapatkan Jus Qurbi Ikhtiar Syifa dengan jaminan 100% pulangan wang.

Baca Lagi Pengakuan Sebenar Mereka Yang Telah Mencuba Jus Qurbi

Anda tidak perlu risau atau ragu-ragu untuk mencuba Jus Qurbi Ikhtiar Syifa kerana pembelian anda dilindungi dengan jaminan 100% pulangan wang sepenuhnya. Maklumkan kepada saya bahawa anda tidak berpuas hati dengan produk ini dan saya akan pulangkan semua duit anda.

Tapi jika anda mengambil keputusan untuk mengabaikan apa yang telah saya kongsikan dengan anda, saya bimbang tahap gangguan sihir anda bukan sahaja tidak akan hilang, bahkan akan menjadi semakin kronik. Jadi, buat tempahan sekarang juga!

Yang mendoakan kesembuhan anda,

PENAFIAN: Produk ini adalah suatu rawatan alternatif khusus untuk masalah yang berkaitan dengan gangguan jin dan sihir sahaja. Untuk penyakit seperti kencing manis, darah tinggi, dan lain-lain, sila dapatkan nasihat dari doktor anda terlebih dahulu. Semua testimoni yang dikongsikan di dalam laman web ini adalah pengakuan sebenar dari mereka yang telah menggunakan produk Jus Qurbi Ikhtiar Syifa. Setiap tindakbalas yang akan dialami oleh setiap pesakit adalah berbeza-beza bergantung kepada tahap sihir yang dialami. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan ketika menggunakan produk ini, sila gunakan saluran bantuan yang disediakan.

Hakcipta Terpelihara 2023 – Perawatislam.com